0 258 006 190 е твоята сонда.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Ламбда сонда - съвет
Collapse
X
-
-
Да се цъкна и аз в темата. Абе имам алфа 166 2.0 тс 2002 на метанов инжекцион (ландиренцо). Проблема ми е следния, когато карам на газ и колата дигне над 3000+ оборота и я пусна на свободна, не държи обороти ами направо изгася двигателя. Закарах я на автогаз сервиз в София и пича ми взе 30 кинта да ми каже, че ламбда сондата ми дава права линия ( 0.45) и докато не оправя нея не може да ми помогне за газта, това с изгасянето на бензин не го прави, но при каране в ниските обороти не набира плавно, определено се чувства липсата на работа в сондата и на таблото си свети. Въпроса ми е в гасненето дали ще се оправи след смяна на сондата?
Comment
-
Първоначално публикувано от cvtmih Покажи съобщениеКолеги здравейте! Имам един бърз въпрос. Ще се повреди ли нещо ако карам с откачена сонда? Сондата си е на място просто самата букса при двигателя е откачена.
Comment
-
Първоначално публикувано от danniel Покажи съобщениеБратле, сондата дава инфо на компа за да знае той ква смес да забърка. Без инфото от сондата, готвача ше си бърка квото му падне и е много вероятно да ти се вдигне разхода на гориво. Колата няма да върви както трябва, щото екуто няма да знае на къде да коригира сместа (бедна, богата).
По принцип колата може да се кара така известно време. Няма да е максимално икономична и във високите ще я чувстваш леко поумряла.156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщениеБратле той компа е прост и не знае ама инжИнериТи са го измисли. Като не знае колко сол и пипер да сложи на манджата да сложи нито много нито малко а нещо средно като 0,45 V. С думи прости като няма сигнал от сондата нейното показание се замества със средна стойност и компа не прави никакви корекции по ламбда.
По принцип колата може да се кара така известно време. Няма да е максимално икономична и във високите ще я чувстваш леко поумряла.
Comment
-
Първоначално публикувано от cvtmih Покажи съобщениеМен това ми е ясно, мисълта ми е да не се повреди нещо по мотора/колата като цяло.
Иначе колата си върви идеално, има мощност и даже разхода ми падна откакто карам с откачена сонда.
Comment
-
Първоначално публикувано от danniel Покажи съобщениеЯвно сондата ти е забила на високите стойниости и сместа ти е била богата, щом като си усетил намален разход след разкачането й. Това означава, че при смяна на сондата разхода ще падне още. Иначе на въпроса ти: не мисля, че, може да се строши нещо.
Comment
-
мотора може да се строши от неработеща сонда ако се кара на резба дълго време,високи обороти по магистрала и разни други такива режими близки до лютеницата.
А кола с работеща сонда определено върви по-добре и гори по-малко от кола с неработеща сонда.156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщениемотора може да се строши от неработеща сонда ако се кара на резба дълго време,високи обороти по магистрала и разни други такива режими близки до лютеницата.
А кола с работеща сонда определено върви по-добре и гори по-малко от кола с неработеща сонда.sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
Някой да даде мнение за тези сонди?
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=73580
Пише, че са BOSCH но оригинални ли са? Ако са оригинални (моята мисля че е 0 258 006 190) определено си заслужават парите.
Comment
-
Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщениеТук трябва да се уточни ,че неработеща и разкачена сонда са две различни положения!
Не работеща сонда постоянна права черта измерена на загрял двигател работил поне 1 минута преди измерването при 2000 оборота задържани поне за 20 секунди умряла работа. При разкачена сонда си е същото. пак права черта.
Неправилно работеща сонда всички останали положения на работа на сондата, които не отговарят на предвидените в закона ( техническата литература стойности) за съответния режим.156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Първоначално публикувано от cvtmih Покажи съобщениеНякой да даде мнение за тези сонди?
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=73580
Пише, че са BOSCH но оригинални ли са? Ако са оригинални (моята мисля че е 0 258 006 190) определено си заслужават парите.
Comment
Comment